(recept
si oblíbilo 237 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ CUKETOVÉ LASAGNE - jednoduché (bez vaření bešamelu) a vhodné i pro batolata
Potřebné ingredience
Na menší hranatou zapékací misku potřebujeme: 5 - 6 plátů lasagní, 300g cukety nastrouhané nahrubo, 100g nastrouhaného ementálu (+ na posypání povrchu), 1 bylinkovou Lučinu nebo Gervais, 1 smetanu ke šlehání, bylinky podle chuti
Postup přípravy
Ačkoliv používám lasagne "bez vaření" nechávám je pár sekund probublat ve vařící vodě, hezky jeden plát po druhém.
V míse smícháme cuketu, smetanu, bylinkový sýr, ementál a bylinky a vymícháme hustou hmotu. Nesolím, sýry jsou pro nás dostatečně slané.
Zapékací misku vymažu olejem a na dno dám tenkou vrstvu cuketové směsi, na ni plát lasagní a postup opakujeme. Poslední vrstvu tvoří cuketová hmota a vrch ještě posypeme strouhaným ementálem.
Zapékáme cca 35 minut při 180 stupních.
Lasagně jsou velmi jemné a příprava velice jednoduchá.
DOBROU CHUŤ.
V míse smícháme cuketu, smetanu, bylinkový sýr, ementál a bylinky a vymícháme hustou hmotu. Nesolím, sýry jsou pro nás dostatečně slané.
Zapékací misku vymažu olejem a na dno dám tenkou vrstvu cuketové směsi, na ni plát lasagní a postup opakujeme. Poslední vrstvu tvoří cuketová hmota a vrch ještě posypeme strouhaným ementálem.
Zapékáme cca 35 minut při 180 stupních.
Lasagně jsou velmi jemné a příprava velice jednoduchá.
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
20. 7. 2017, 11:27
Dobrý den,tak za chvíli jdu na ně,tak snad budou chutnat i ,která cuketu moc nemusí...děkuji za receptík.
babetta
(upraveno)
20. 7. 2017, 10:00
jsem ráda, že jsem recept vyzkoušela. Neměla jsem doma lučinu, tak jsem místo ní dala kelímek zakysanky (ten velký )a asi tři lžíce šlehačky. Lasagne nevařím, přeci jen tolik cuketu nevymačkám. Úžasný receptík, příště zkusím s lučinou. A VYPLATÍ SE FAKT DVOJITÁ PORCE
Paluna
(upraveno)
18. 5. 2014, 14:52
kalimera
(upraveno)
23. 6. 2014, 13:46
@Paluna
gabb
(upraveno)
22. 3. 2014, 10:32
výborné
kalimera
(upraveno)
6. 5. 2014, 9:01
@gabb
Děkuji
kvítečko
(upraveno)
20. 2. 2014, 13:43
kalimera
(upraveno)
27. 2. 2014, 10:43
@kvítečko
Matulajzka
(upraveno)
26. 1. 2014, 12:23
Výborné, výborné a ještě jednou výborné . Dokonce ani odpůrci cukety nic nepoznají a když se tam přidá masino Dělám pokaždé z min. dvojité dávky . Sice nemáme pořád doma lučinu, tak ji nahrazuji pomazánkovým máslem
kalimera
(upraveno)
20. 2. 2014, 10:32
@Matulajzka
Marti, děkuji . Každý, kdo ochutnal, chtěl okamžitě recept, jsou fakt skvělé. A jak píšete, je lepší dělat rovnou dvojitou dávku . Krásný den .
PMaja
(upraveno)
28. 7. 2013, 7:06
dobrý den, vypadá to super, mohu se zeptat, jaké bylinky tam dáváte? už se těším, až je v týdnu s dcerkou uvaříme
kalimera
(upraveno)
7. 8. 2013, 18:04
@PMaja
Dobry den,bylinky dávám podle toho, jaké zrovna mám. Pokud mám, tak čerstvé, jinak sušené. Např. tymián, bazalku, oregano, rozmarýn....
Bibiána H.
(upraveno)
28. 9. 2012, 10:44
ked pridem domov urcite vyskusam
kalimera
(upraveno)
4. 10. 2012, 10:33
@Bibiána H.
doufám, že chutnalo
mispule79
(upraveno)
28. 9. 2012, 9:45
Včera jsem toto vařila k obědu. Jen mě manžel koupil místo smetany na šlehání smetanu zakysanou, ale také to s ní bylo dobré - vynikající. (přidala jsem teda ještě česnek a trochu masa, mám doma masožravce) Malá překvapivě dlabala, a i manžel, který cuketu nesnáší, si šel přidat. Takže děkuji za recept a zařazuji do své kuchařky.
kalimera
(upraveno)
4. 10. 2012, 10:33
@mispule79
Moc děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo .
MatildaH
(upraveno)
27. 9. 2012, 14:16
Nějak jsme tomuto receptu napoprvé nemohli přijít na chuť přišlo nám to takové nasládlé, je ale pravda, že malá je slupla hned. Napodruhé jsem přidala do "omáčky" navíc jeden přírodní sýr cottage a lžíci domácího bazalkového pesta a super
kalimera
(upraveno)
4. 10. 2012, 10:32
@MatildaH
Super tip s pestem, děkuji .
radys22
(upraveno)
13. 9. 2012, 14:52
Dnes k obědu, výborný recept, děkujeme, přidala jsem do směsi ještě trochu česneku a šunku, jen jsme se olizovali super nápad na další zpracování cukety
kalimera
(upraveno)
26. 9. 2012, 11:34
@radys22
Milá Radko, děkuji za pochvalu. V "cuketové sezóně" jsou dobré recepty opravdu k nezaplacení .
pesarfemcap.cz
(upraveno)
11. 9. 2012, 20:14
výborné
kalimera
(upraveno)
13. 9. 2012, 11:52
@pesarfemcap.cz
Děkuji
JanaSL.
(upraveno)
31. 7. 2012, 21:48
zítra se chystám vyzkoušet
JanaSL.
(upraveno)
1. 8. 2012, 12:24
@JanaSL.
tak uvařeno a už i snězeno bylo to moc dobré, budu dělat častěji
kalimera
(upraveno)
11. 8. 2012, 11:47
@JanaSL.
Jani, tak to mě moc těší .
janisska
(upraveno)
28. 8. 2011, 16:15
Vynikajííícííí , díky za recept
kalimera
(upraveno)
28. 8. 2011, 19:13
@janisska
Jani, děkuji za pochvalu a za vyzkoušení .
lenkatch
(upraveno)
8. 8. 2011, 11:42
Luxus Teď jsme dobaštili Děkuji!
kalimera
(upraveno)
8. 8. 2011, 11:43
@lenkatch
Leni, také děkuji za vyzkoušení a milý komentář .
Leňula*B
(upraveno)
28. 6. 2011, 11:21
dnes vyzkouším, děkuji za recept
kalimera
(upraveno)
8. 8. 2011, 11:44
@Leňula*B
Ať vám chutná .
Karkulka13
(upraveno)
14. 4. 2011, 19:24
Tak dneska mela ma dvouleta dcerka na navsteve kamaradku, spolu s jeji maminkou. Uvarila jsem Vase lasagne coby detske jidlo, jen jsem smetanu nahradila sojovou nahrazkou (je mene tucna). Bylo to vyborne a moc Vam dekujeme za inspiraci! Holky talire doslova vylizaly, a nemit navstevu, udelam to taky!
kalimera
(upraveno)
14. 4. 2011, 20:22
@Karkulka13
Katko, tak to mám velikou radost , že všem chutnalo. Mějte se krásně .
kopretina123
(upraveno)
13. 4. 2011, 11:28
To vypadá dobře. Cuketu nemám, tak tam dám sekaný špenát.Myslím,že tím nic nezkazím.
kalimera
(upraveno)
13. 4. 2011, 19:29
@kopretina123
Dobrý večer, Hani. Cuketa je, na rozdíl od špenátu hodně vodnatá, zajímalo by mne, jak to dopadne . Budu ráda, když dáte vědět .
kopretina123
(upraveno)
28. 6. 2011, 12:16
@kalimera
Dopadlo to výborně... Špenát byl mražený, tak když rozmrzl, tak byl také šťavnatý. Minulý týden jsem dělala s cuketou, ale u nás v Lidlu měli jen takové malé, moc vodnaté nebyly (jako jsou ty velké), takže jsem musela tu hmotu trochu naředit. Ale v obou případech jsme si pochutnali. Lasagně jsou vděčné, dá se tam dát cokoli. .
kalimera
(upraveno)
8. 7. 2011, 14:11
@kopretina123
Tak to jsem ráda a brzo vyzkouším. Děkuji za tip .
MiriKu
(upraveno)
12. 4. 2011, 20:56
Milá Pavli, tak jsme je dnes s Vojtíškem vyzkoušeli a jsou moc dobré!!!!!! Lasagne dělám ráda, ale s klasickým bešamelem jsou dost pracné- tyhle vaše jsou super snadné a výborné- děkujeme za typ! Jinak- já jsem lasagne předem nevařila (nikdy je nevařím a udělaly se i tak- ale dávala jsem opravdu hodně omáčky s cuketami mezi těstoviny a téměř vše se vsáklo- takže doporučuji když už se vám nebude chtít vařit, dejte skutečně hodně omáčky, aspoň 1 cm !!! Výborné!!!! Hezký den! Miri
kalimera
(upraveno)
13. 4. 2011, 10:45
@MiriKu
Milá Miri, moc děkuji za hezký komentář . Jsem ráda, že vám chutnalo. Také jsem byla, po jejich prvním vyzkoušení, nadšena snadnou přípravou a skvělou chutí . Párkrát se mi stalo, že, když jsem pláty chvilku nepovařila, tak zůstaly okraje tvrdé, ale, jak píšete, více omáčky, tomu určitě pomůže, takže příště to vyzkouším a ušetřím si práci . Mějte se krásně .
kočičák
(upraveno)
6. 3. 2011, 7:48
Helee, to vypadá dobře Já včera dělala taky lasagne, holka poprvé a jsou mňam Akorát já je nevařila, krásně změkly i tak
kalimera
(upraveno)
6. 3. 2011, 10:21
@kočičák
Lasagne jsou výborné a hodně vděčné, dají se naplnit "téměř čímkoliv" .